Proizvodnja hrane za životinje

26.May 2015.

- Montaža nove peletirke u okviru fabrike hrane za životinje u Pojatama.

Pored postojećih mašina za peletiranje ugrešuje se i peletirka kapaciteta 20t/h vodećeg svetskog proizvođača opreme za peletiranje Bühler iz Švajcarske tako da je kapacitet proširen na 27t/h. Ova investicija će omogućiti da kompletna proizvedena količina hrane za životinje bude isporučena krajnjim kupcima u obliku pelete što je trenutno najtraženiji oblik hrane. Pored samog peletiranja ovaj pogon ima i funkciju kontrole bezbednosti hrane tj. umanjenje procenta eventuelnih bakterija koji se u sirovinama nalaze, a što će uz kombinovano korišćenje sa higinajzerom dati najbolje moguće rezultate.

Prednosti peletirane hrane: bolja konverzija (za kilogram prirasta životinja pojede manje hrane), manji rastur hrane, veća bezbednost i ispravnost hrane...

- Izgradnja silosnog kapaciteta za smeštanje gotovih proizvoda hrane za životinje.
Silosi kapaciteta 600 tona hrane za životinje se grade u okviru postojeće fabrike hrane za životinje. Ovaj silosni prostor će omogućiti lakšu i bržu logistiku hrane u rinfuznom obliku do naših farmi za uzgoj i tov kao i do naših kupaca i kooperanata time što će se vreme utovara i isporuke robe svesti na minimum.

Nazad